Dinsdag 3 oktober 20.15 uur 

Amstelkerk, Amstelveld 10

'Sheherazade en de Soldaat'

muziek van Fauré, Strawinsky en Ravel

kaarten à €20 (jongeren t/m 18 jaar gratis) direct kaarten kopen voor dit concert: klassiekemuziek.nl

Dinsdagavond 3 oktober gaat het dertiende seizoen van onze serie in de Amstelkerk van start met het programma 'Sheherazade en de Soldaat'. Het belooft een van de meest bijzondere concerten te worden die wij ooit gepresenteerd hebben. De fenomenale violist Gordan Nikolic (foto) treedt die avond met ons op in het sprankelende Eerste Pianokwartet van Fauré, en in werken van Strawinksy en Ravel. Later op de avond vertolkt mezzo-sopraan Marjolein Niels de speciaal voor haar bewerkte liederencyclus 'Sheherazade' van Maurice Ravel. Klarinettist Hein Wiedijk (Koninklijk Concertgebouworkest), harpiste Sandrine Chatron (Nederlands Philharmonisch Orkest) en fluitiste Juliette Hurel (Rotterdams Filharmonisch Orkest) versterken de gelederen van het Erard Ensemble. 

In totaal spelen negen musici van wereldformaat tijdens dit spectaculaire openingsconcert van ons nieuwe seizoen. Een avond om niet te missen!

Gabriel Fauré:  Eerste Pianokwartet in c, opus 15

Igor Strawinsky: 3 delen uit 'L'Histoire du Soldat'

Maurice Ravel Introduction & Allegro voor fluit, harp, klarinet en strijkkwartet

'Sheherazade' voor mezzo-sopraan, fluit, harp, klarinet en strijkkwartet

Erard Ensemble met Gordan Nikolic (viool), Hein Wiedijk (klarinet), Marjolein Niels (mezzo-sopraan), Sandrine Chatron (harp) en Juliette Hurel (fluit)